2005 Savaş Tanrısı (Lord of War) Film İzle

  • 30 Ocak 2021
  • 790 kez görüntülendi.
2005 Savaş Tanrısı (Lord of War) Film İzle

Mağradan çıkmış adam. Karnı açmış. Fırlatmış mızrağını bizona. Öldürmüş onu. Yemiş. Sonra yine acıkmış. Tam mızrağını fırlatacakken bizona, başka bir mızrak saplanmış. Aç dönmüş mağaraya. Sonra yine kendi mızrağından önce başka mızrak saplanmış bizona. Sonra yine… en sonunda, mızrağını bizona değil, diğer mızrak atan adama atmış. Öldürmüş onu. ve tüm bizonlar kendisine kalmış. Birini öldürmek için bu en ilkel neden, günümüzde hala en ilkel haliyle geçerli.

Bizon: Toprak, Din, İntikam, Para,Zevk… Her insanda bunlardan en az biri mevcut. Yani her insan aslında potansiyel katil. O potansiyelin çıkabilmesi için teşvik ya da kışkırtma olması yeterli. Bir mahallede fırıncıysan ve bütün mahalle diyet yapıyorsa işin tehlikede demektir. O ekmekler bayatlamadan nasıl satarsın ? Silah, Orta Doğu ve Afrika da gıdadan daha önemli bir ihtiyaç haline getirildi. Çünkü ölüysen aç olmanda sorun yok. Neyse daha çok yazasım var ama hazırda bu kaya gibi film var. Kadro zengin. Vay be dedirtecek bir film. Film ateş ediyor kanka..

En iyi açılış sahnesine sahip filmlerden biri sanırım. Tatlı tatlı bir merminin yolcuğunun, bir çocuğun kafasında bitmesi etkileyiciydi. Çok sevmemin nedeni sanırım biraz da Breaking Bad tadı alabilmemdi. İki abimiz de bu çılgın işi layığıyla yapıyor. Boka battıkça batmak, sevdiklerini de bunun içine sokup kaybetmek, Nicholas Cage in o bakışlarına yakışacak şekilde hazırlanmış. Uçağı Afrika’da yola indirip “PARAM OLSA DA BEN ALSAM, KAYNANAM ÖLDÜ BÖYLE OLDU” şeklinde dampinglerle uçağı boşaltması baya eğlenceliydi. Ama tabi en sevdiğim sahne “Hacı beni tutukladın eğlen tabi, ama sana maaş verenlerle bana maaş verenler aynı insanlar. Tıpkı her iki düşmana silah satıyor olmamız gibi”. Bu rakı masalarında “OYUN BÜYÜK AGA” diye yükselip teoriler anlatıyorsunuz ya, hiç birşey o kadar karışık değil. Silah satıyorlar, öldürüyoruz. Sonra öldürdüğümüz için bizi öldürmek isteyen insanı bulup ona da silah satıyorlar.

Yazar Notu: 10/7
Siz bu Filme Kaç Puan Veririyorsunuz?; )

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ